Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mariusz Sztelmach Karol Dworzecki (7310 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
tomek_xxx napisał:
Owszem, zgadzam się z Tobą, Norwegia to kraj socjalny, ja też uważam, że kapitalizm jest lepszy, ale nie dla każdego. Dla mnie lepszy jest kapitalizm, bo mam wyższe wykształcenie, dobrą pracę i zarabiam tylko 3 razy więcej od stolarza, spawacza czy specjalistę na budowie. W ustroju kapitalistycznym nie było by mowy o takich proporcjach. Zarabiałbym 5-7 razy więcej od robotnika. Ale czy każdy robotnik pracujący w Norwegii chciałby, żeby jego zarobki spadły do 200 tyś rocznie a inżynierów wzrosły powyżej 1 miliona? Dla mnie tak może być, dla Ciebie pewnie też, a co z innymi?

capie po polskiej wyższej uczelni
podstawowe prawo kapitalizmu, to prawo popytu i podaży
a kogo ciężej znaleźć
dobrego stolarza, spawacza, innego specjalistę na budowę
czy byle inżyniera
do czego i komu w kapitalizmie potrzebny byle inżynieryna
większość projektów i tak robią programy komputerowe i architekci
do biur projektowych dostają się nieliczni
muszą być naprawdę dobrzy i czuć tę robotę
kto by i za co ci capie 7 razy więcej od dobrego specjalisty zapłacił
masz razem z obleśnym żydem takie samo pojęcie o kapitalizmie, jak świnia o równaniach różniczkowych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Nie chce mi się już Tobą dyskutować, ale dla mnie to taki sam "mosiek" jestes, jak mośki w rządzie RP.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@jasta102: Co do inzynierow to byc moze w kapitalizmie by mozna sprowadzic odpowiednia ilosc z Chin za rozsadna cene lecz ci zajmujacy sie odwiertami ropy naftowej nawet w USA maja wysokie pensje. A jesli chodzi o moj zawod prawnika to powiedz mi skad by wzieli dobrych prawnikow po norweskim prawie? Sady, prokuratorzy i advokaci sa niezbedni w kazdym ustroju wiec w kapitalizmie mialbym o wiele lepiej. Pozatym sam zobacz jak bylo i jeszcze jest w USA (kenijskiemu socjaliscie niebawem zapewne sie uda zepsuc nawet ten do tej pory tak wspanialy kraj, bo nie ma takiego panstwa ktorego socjalizm by niezniszczyl. Socjalista potrafi sprawic ze na saharze zabraknie piasku ). A co do ciesli, spawaczy oraz innych specjalistow budowlanych to myslisz ze w Chinach malo ich jest gotowych do pracy w Europie? Maja doswiadczenie w budowaniu wszystkiego od tam wodnych po autostrady....

@Karol.Ky Porownanie do politykow z "rzadu RP" to prawie jak pomowienie o bycie zlodziejem, pasozytem i swinia nad korytem..... Jesli do tej pory tego niedoczytales to ja popieram KNP i Korwina oraz kapitalizm. A z zagranicznych politykow to z tych znanych za wspanialych kapitalistow uznaje: Reagana, Thatcher i Putina.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Ty Rosje lubujesz, a nasi rzadzacy tez , a do tego sie jej podlizuja, ot to! Bo w zasadzie w Polsce to rosjanie rzadza. Co do koryta, tak samo kreujesz swoj wizerunek: zarobie jako adwokat, zainwestuje, a potem bede sie im smial w twarz, jako przedsiebiorca z kapitalem. Wybacz, ale taki sobie wizerunek na tymze forum wykreowales.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
@Karol.Ky: Nasi rzadzacy to sie na zmiany sprzedaja za szkopskie srebrniki i za Amerykanskie obietnice kenijczyka socjalisty. Gdyby oni trzymali z Rassija i Putinem to bym dzis do Polski wracal chociazbym mial nawet robic za proletariusza ale mialoby to sens budowanie poteznej Slowianskiej ojczyzny. A oni patrza jedynie jakby tu koryto oproznic i wlasny kraj szkopa sprzedac zeby im srebrnikow wiecej doplacili.

A co do mojego wizerunku to coz ci sie niepodoba? Uczciwie jako advokat zarobie niewykradne za pomoca korupcji i ukladzikow jak ci politycy ani nieobsadze panstwowych posad na zasadzie "mordo ty moja". A potem jako uczciwy kapitalista zaloze firme lub bede kontynuowal inwestowanie na gieldzie i zyl sobie spokojnie na Slowianskiej ziemi. Wszystko prawie i uczciwie wiec jakie koryto?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
żydu obleśny
w kapitalistycznym USA jeden prawnik przypada na mniej osób, niż w Polszy wódopojów dla świń
As of April 2011, there were 1,225,452 licensed attorneys in the United States
en.wikipedia.org/wiki/Attorneys_in_the_United_States
na liczbę ludności
Liczba ludności: 313,9 miliona (2012)
i ty żydu myślisz, że byś się ubogacił w tym zawodzie ze swoim zamiłowaniem do przesiadywania na forach i pieprzenia głupot
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Ooo!
Jest 1wszy alkoholik M.N!
Dawaj pederasta dalej o lojeniu gorzaly,na tym w koncu znasz sie najlepiej!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
272 Posty
Tony Clifton
(tony)
Stały Bywalec
Matiboy napisał:
jesteśmy z wami Przeemytnicy jesteśmy z wami !!!
Stop norweskiej prohibicji, kontranda uratowała już życię niejednemu w sobotę po 14, w niedzielę , czy w dzień powszedni ...
Zaraz idiota jakiś powie , że można zaopatrzyć sie wcześniej , to ja temu idiocie odpowiem , że ma srać u siebie w kiblu tylko miedzy 10-12 i może jest na tyle mądry , że to zrozumie !!!

jestes zalosny koles, sledze twoje posty od dawna , sam sobie zaprzeczasz w kolejnych postach,
zalosny frustrat...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Imperator1988 napisał:
@Karol.Ky: Nasi rzadzacy to sie na zmiany sprzedaja za szkopskie srebrniki i za Amerykanskie obietnice kenijczyka socjalisty. Gdyby oni trzymali z Rassija i Putinem to bym dzis do Polski wracal chociazbym mial nawet robic za proletariusza ale mialoby to sens budowanie poteznej Slowianskiej ojczyzny. A oni patrza jedynie jakby tu koryto oproznic i wlasny kraj szkopa sprzedac zeby im srebrnikow wiecej doplacili.

A co do mojego wizerunku to coz ci sie niepodoba? Uczciwie jako advokat zarobie niewykradne za pomoca korupcji i ukladzikow jak ci politycy ani nieobsadze panstwowych posad na zasadzie "mordo ty moja". A potem jako uczciwy kapitalista zaloze firme lub bede kontynuowal inwestowanie na gieldzie i zyl sobie spokojnie na Slowianskiej ziemi. Wszystko prawie i uczciwie wiec jakie koryto?

Ale tak twoje wypowiedzi sie rozumie, kapitalisto. Jakby Polska dalej trzymala z Putinem, to bysmy mieli druga Bialorus.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Oblesny hipokrytyczny bezpanstwowcu Polskiego pochodzenia: W USA sa prawnicy po Amerykanskim prawie ja konczylem norweskie prawo gdzie prawnikow nie jest zbyt wielu a wiekszosci niechce sie pracowac. Gdybym mieszkal w USA to wybralbym inny zawod poniewaz sprawdzilbym dane statystyczne oraz srednia pensje w zawodzie TAM a nie TU. Wiec w USA zostalbym doktorkiem a nie prawnikiem.

A co do pisania na forum to ciebie jasto nikt tutaj nieprzebije, w "pieprzeniu glupot" tez nie
Czas oczywiscie zuzywam lecz to z natury norweskich panstwowych miejsc pracy. W Vadsø juz sie o tym przekonalem, wiec tutaj jedynie zachowuje najwyzsza jakosc tego co robie a efektywnosc utrzymuje nie wyzej niz najlepszego z innych pracownikow.... co oczywiscie sprawia iz jest duzo czasu na popijanie kawy lub przegladanie forum. Lecz skoro socjalisci tak chca to tak maja sami do tego doprowadzili ze inni pracownisie gotowi "zlinczowac" tego kto bedzie robil cos duzo lepiej i efektywniej od nich i do tego pomniesi lederzy moga sie poczuc zagrozony tym ze ktos jest ambitny a wtedy to juz calkiem zle....

Wiec trzeba sie dopasowac do lokalnego srodowiska pracy na panstwowej posadzie nie ma wyjscia. Oczywiscie to wszystko sie zmieni gdy bede pracowal w prywatnej kancelarii jako advokatfullmektig o ile nie dotre do advokatbevilling poprzez bycie politifullmektig. Wtedy napewno bedzie wiecej niz dosc pracy i efektywnosc bedzie czyms pozytywnym. Nie mowiac juz o tym jak zostane advokatem i bede prowadzil wlasna kancelarie....wtedy to nawet w weekend nikt mnie tu niezobaczy

@Karol.Ky: Coz nic nieporadze na to w jaki sposob czytasz ze zrozumieniem. A i powiedz mi kiedy to niby Polska trzymala z Putinem?? Na Bialorusi panuje dyktatura socjalistyczna a w Rosji jest kapitalizm. Wiec jaka ty chcesz druga Bialorus? Gdyby nie obawa przed wplywami giermancow (opozycja kupiona za szkopskie srebrniki) i sytuacjami takimi jak na Ukrainie obecnie to Putin by sam pomogl Bialorusina usunac Lukaszenke aby mogli wprowadzic kapitalizm taki jak w Rosji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok